Начин на приготвяне
За сместа:
В дълбок съд сипете пшеничния грис, брашното, добавете захарта, бакпулвера и смесете.
Ябълките почистете и настържете.
В тава със среден размер, намазана с олио поръсете брашно.
Разпоредете една трета от сместа. Отгоре сложете половината настъргани ябълки, след това още ред от сухите съставки и отгоре останалите ябълки.
Най-отгоре сложете маргарин или масло.
Печете икономичния ябълков сладкиш в добре загрята фурна на 180°C 45 минути.
Готовия десерт с ябълки извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да се охлади.
Нарежете на парчета с желан размер и сервирайте сладкиша с грис.
Напомняне! Брашното, захарта и пшеничния грис мерете в чаша от 200 мл.
Ако желаете постен вариант на лесен десерт с грис и ябълки, използвайте постен маргарин.