Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Лесен сръбски сладкиш с грис и ябълки

Лесен сръбски сладкиш с грис и ябълки

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k313
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Лесен сръбски сладкиш с грис и ябълки
Снимка: Veca
1 / 3
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Такива сладкиши обичаме лесни, вкусни, а крайната цена на съставките е някакви си жълти стотинки"

Необходими Продукти

  • За сместа
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак. (10 г)
  • маргарин - 250 г
  • За пълнеж
  • ябълки - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сместа:

В дълбок съд сипете пшеничния грис, брашното, добавете захарта, бакпулвера и смесете.

Ябълките почистете и настържете.

В тава със среден размер, намазана с олио поръсете брашно.

Разпоредете една трета от сместа. Отгоре сложете половината настъргани ябълки, след това още ред от сухите съставки и отгоре останалите ябълки.

Най-отгоре сложете маргарин или масло.

Печете икономичния ябълков сладкиш в добре загрята фурна на 180°C 45 минути.

Готовия десерт с ябълки извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да се охлади.

Нарежете на парчета с желан размер и сервирайте сладкиша с грис.

Напомняне! Брашното, захарта и пшеничния грис мерете в чаша от 200 мл.

Ако желаете постен вариант на лесен десерт с грис и ябълки, използвайте постен маргарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: