Начин на приготвяне
Яйцата се разбъркват на пяна с кафява захар на силна степен с миксер.
Бакпулверът, бурбонската ванилова захар, ванилията и канелата се разбъркват с лимецовото брашно.
Индийското орехче се настъргва на ренде и се прибавя към брашното.
Олиото се прибавя към козето прясно мляко и се разбърква много добре.
Морковите се измиват и обелват. Настъргват се на ситно ренде.
Ореховите ядки се натрошават на едро.
В разбитите яйца се прибавя олиото с козето прясно мляко при продължително бъркане с миксера.
Постепенно се прибавя брашното до получаване на хомогенна смес.
Най-накрая се прибавят настърганите моркови.
Сместа за морковения кекс се изсипва във форма за кекс, която е намазана с олио и брашно.
Пече се в предварително загрята фурна 50 мин. на 180 градуса.
След като се изпече, разкошният кекс се изважда от формата и се оставя да изстине.
Кафявата захар се смила на пудра захар.
Лимонът се изцежда.
Към пудрата захар се прибавя лимоновия сок и водата.
Разбърква се с миксер на силна степен до получаване на кремообразна смес.
След като кексът изстине, се залива с лимоновия крем.
Лимецовият морковен кекс с лимонова глазура е чудесен за повод или за всеки ден.