Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимецов кекс с шоколадова глазура

Лимецов кекс с шоколадова глазура

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецов кекс с шоколадова глазура
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
19/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Без капка съжаление споделяме тази вкусна рецепта, която ще провали поредната строга диета"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • лимецово брашно - 2 ч.ч. + за намазване на формата за кекс
  • кисело мляко - 1 ч.ч. козе
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • масло - 125 г + 50 г за шоколадовата глазура
  • олио - 50 мл. + за намазване на формата за кекс
  • шоколадов кувертюр - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбъркват много добре с миксер на висока степен.

Киселото мляко се изсипва в отделна малка купа.

Прибавя се содата и се разбърква много добре, след което се изсипва в купата с яйцата.

Разбърква се много добре.

Маслото 125 г се разтопява и се прибавя към сместа.

Разбърква се много добре.

Прибавя се брашното от лимец и олиото 50 мл и се разбърква до получаване на мехурчета в сместа.

Формата за кекс се намазва с олио и брашно.

Сместа се изсипва във формата за кекс.

Печем кекса се 50 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса, след което се изважда от формата и се оставя да се охлади.

Шоколадовият кувертюр се слага в касерола с незалепващо покритие.

Прибавя се прясното мляко и маслото 50 гр.

Сместа се разтопява на ниска степен при продължително бъркане.

След като кексът от лимец се е охладил, се залива с шоколадовата глазура.

Оставя се да се охлади, след което се консумира.

Лимецов кекс с шоколадова глазура е неустоимо вкусен, който ще стане любим на феновете на шоколадови сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: