Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и към него добавяме настъргана кора от 1 лимон.
В дълбока купа смесваме пудрата захар с мекото масло и разбиваме до гладка смес.
Добавяме яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце отново разбиваме добре.
Към брашното добавяме бакпулвера, щипка сол и разбъркваме добре, за да се смесят съставките равномерно.
Към яйчена смес, на два-три пъти добавяме брашното, като разбъркваме с лъжица или шпатула.
След това добавяме лимоновия сок и прясното мляко. Продължаваме да разбиваме с миксера, докато се получи хомогенна гладка смес.
Намазваме с масло формата, в която ще печем и поръсваме с брашно (аз използвах 2 малки формички).
Изсипваме сместа и изравняваме. За да не се напука кексът с лимон навсякъде, правим в средата вдлъбнатина, като от единия до другия край на тавата провлачваме шпатулата.
Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 30 минути.
През това време правим глазурата за сладкиша.
Смесваме кондензираното мляко с лимоновия сок и започваме да бъркаме с лъжица (миксер не е необходим). След минута сместа се е сгъстила.
След като изкараме кекса от фурната, го оставаме да поизстине и го намазваме отгоре с глазурата.
Когато влажен лимонов кекс с лимонова глазура напълно е изстинал, можете да го нарежете и сервирате.
Да ви е сладко!