Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Двуцветно руло с шоколад и портокал

Двуцветно руло с шоколад и портокал

Двуцветно руло с шоколад и портокал8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Шоколадово руло с портокал - ухаеш на свежест и страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • течен подсладител - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 20 г прясна
  • брашно - 430 г
  • олио - 4 с.л.
  • мас - 1 с.л. пълна
  • сол - щипка
  • какао - 1 ч.л.
  • плънка
  • шоколад - 80 г
  • ядки - 50 г
  • белтъци - 1 бр. за намазване
  • за поръсване
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята и 1 с.л. захар. Разбъркайте и оставете съда покрит за 10 минути.

Настържете кората на един портокал и изцедете сока му.

Разтопете свинската мас и добавете олиото.

Пресейте брашното и оформете кладенче.

Прибавете сместа с маята, 1 яйце и жълтъка на второто, портокаловия сок, щипка сол, останалата захар и течния подсладител. Ако не разполагате с подсладител, добавете още поне 3 лъжици захар.

От тези продукти замесете меко тесто.

Накрая на месенето прибавете мазнината и фино настъргана портокалова кора. При нужда добавете още малко брашно.

Готовото тесто покрийте с кърпа и оставете да втаса за около 1 час.

След това разделете тестото на две части и към едната прибавете лъжичка какао. Премесете колкото да се усвои какаото.

Върху набрашнен плот разточете двете теста на правоъгълници с дебелина около 1 см.

След това ги съединете, като леко ги застъпите. Разточете отново.

Нарежете шоколада и ядките.

Поръсете ги по дължина на тестото.

От двете страни на тестото направете разрези през 2 см с остър нож.

Преплетете ги като ги редувате.

Така оформеното руло с шоколад поставете в правоъгълна форма върху хартия за печене и оставете отново да втаса за още 30 минути.

Разбийте белтъка и намажете с него разкошното сладко руло.

Поръсете със захар и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 25 минути.

За готовност проверете с дървено шишче.

След изпичане извадете рулото от формата и охладете върху решетка.

Вкусно и много ароматно двуцветно руло с шоколад и портокал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: