Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Традиционен испански карамелен флан

Традиционен испански карамелен флан

Korisnik#273643Korisnik#273643
Чирак
37419734
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Традиционен испански карамелен флан
Снимка: Korisnik#273643
2 / 3
23/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Няма нищо по-добро от традиционните рецепти - поредното доказателството!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2.5 чаши
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 с.л. (по желание)
  • За карамела
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, направете карамела, като добавите захарта и водата да заврат, варете за кратко, докато се получи карамел (докато добие карамелен цвят). Внимавайте да не загори захарта.

Веднага след като се получи цветът, свалете от котлона и изсипете в подходяща форма (силиконов или метален или огнеупорен съд, форма по желание).

Докато се охлажда и стяга, в друг съд се разбиват целите яйца с бъркалка със захарта, ванилията и накрая се добавя студеното мляко.

Изсипете сместа във формата, съдържаща карамела. След това поставете формата в по-голяма купа, напълнете купата наполовина със студена вода, покрийте флана с алуминиево фолио и печете в парна фурна при температура 175°C - 190°C за час и 15 минути.

Оставете готовия крем карамел да изстине напълно. Най-добре е да го поставите в хладилника за няколко часа, за да изстине хубаво. След това обърнете флана и го извадете от купата и е готов за консумация.

Забележка: това е най-класическият традиционен испански карамелен флан, който съдържа само три съставки, можете също да сварите този флан на котлона (време за варене около 1 час), на същия принцип може да ползвате и микровълновата фурна.

В зависимост от вашата микровълнова фурна ще са необходими 10-15 минути при 450-500w. Какъвто и начин да изберете за варене, важно е водата в другия съд да не завира. В този случай намалете температурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: