Диетични Гофрети

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Диетични Гофрети
Снимка: Живка Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ииии, Нобеловата награда за кулинария се присъжда на автора на рецептата за диетични гофрети"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ябълково брашно - 1/2 ч.ч.
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • кокосово масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и към тях поетапно се добавят киселото мляко с бакпулвера, брашната, щипка сол и захар и разтопеното кокосово масло.

Брашната слагам на око докато се получи нужната гъстота тесто (с консистенция на боза).

Ябълковото брашно трябва да бъде до 25% от оризовото. Нагрява се гофретник и гофретите се пекат до златисто.

За да останат диетични гарнирайте с мед или домашно сладко без захар. Въздържете се от шоколада.

Диетичните Гофрети са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: