Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на фурна»Ориз пилаф за гарнитура или основно ястие

Ориз пилаф за гарнитура или основно ястие

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46114
Ориз пилаф за гарнитура или основно ястие1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Така приготвеният пилаф се сервира като основно ястие или като гарнитура. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • масло - 1/2 пакет
  • вода - 5 ч.ч. или бульон
  • зеленчукова подправка - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд стопяваме маслото и може към него да добавим супена лъжица олио.

Добавяме добре измития и прецеден ориз и бъркаме непрекъснато в продължение на минута.

Сипваме 2.5 чаени чаши вода на чаена чаша ориз.

Подправяме със зеленчукова подправка, като спестяваме солта, защото подправката е солена.

След завиране намаляваме котлона на най ниската му позиция за 15 мин, без да отваряме капака на съда.

Изключваме котлона и оставяме варения ориз още 10-15 минути под капак, след което под капака на съда поставяме памучна / хавлиена кърпа и върху нея капака.

Така приготвеният пилаф се сервира като основно ястие или като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Отлична гарнитура!
28.08.2022 08:19
1