Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с ориз и леща

Пилаф с ориз и леща

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилаф с ориз и леща
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусен и здравословен пилаф с ориз и леща - хубаво!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 4 глави
  • кимион - 1 ч.ч.
  • карамфил - 1/2 ч.л. смлян
  • бульон - 2 бр. пилешки (на кубче)
  • ориз - 180 г
  • леща - 210 г
  • зелен лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бульона с 600 мл вода.

Загрейте олиото в тигана на котлона и добавете нарязания лук.

Разбъркайте на слаб огън, за да се карамелизира леко. Извадете половината от лука в чиния.

Добавете подправките към тенджерата, след това запържете за около 1 минута.

Сипете бульона, добавете ориза и лещата, след което покрийте.

Гответе на слаб огън, докато оризът и лещата се сварят.

Добавете сол и черен пипер на вкус.

Отгоре подредете карамелизирания лук и нарязания зелен лук.

Сервирайте пилафа топъл.

Пилафът с ориз и леща е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: