Начин на приготвяне
Сипва се вода в тенджера и се слага на котлона да заври. През това време се почиства и нарязва на по-ситно лукът.
Слага се маслото и лукът и след това се почистват, измиват и нарязват на ситни кубченца морковите. И те се добавят в тенджерата.
Обелваме, измиваме и нарязваме картофа и след това и него го режем на малки кубченца и добавяме в тенджерата.
Оставяме за 20 - 30 минутки да ври и добавяме ориза.
Когато всичко се свари хубаво, се слага солта, но се внимава да не се прекали (за бебчетата количеството сол трябва да е по-малко, отколкото за възрастните).
След това добавяме и захарта.
Разбъркваме и оставяме да се овкуси, а през това време почистваме и нарязваме магданоза и го добавяме и него.
Оставяме за още около 5 минутки и махаме бебешката супа от котлона.
Ако бебчето вече може да дъвче супата, може да се остави така.
Ако бебчето все още не дъвче картофената супа, се минава през блендър.
Ако бебчето предпочита по-ситни парченца, супата може да се намачка с уреда за мачкане на картофи.
Всичко зависи от месеците на бебчето и от неговите предпочитания.
Преди ядене на безмесна супа за бебе се добавя сиренце и когато трябва, се добавя и жълтък от яйце, което сте сварили отделно.