Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Айвар с червена капия

Айвар с червена капия

редакция:
Айвар с червена капия
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Много филийки хляб могат да се изядат с този домашен айвар"

Необходими Продукти

  • капия - 10 бр. червена
  • патладжани - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. (на люспи)
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 5 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да печете чушките и патладжаните в чушкопек или фурна. Приберете да се задушат в затворен съд. Обелете и отцедете.

Нарежете патладжана, чушките смелете в блендер до по-едро.

Сипете олиото, оцета, захарта и солта в тенджера или дълбок тиган. След като заври, сложете патладжана, разбъркайте за 3-4 мин.

Добавете чушките и лютия пипер. Гответе още 10 минути. Добавете магданоза, чесъна и черния пипер.

Свалете и оставете готовия айвар да изстине.

Айвара с червена капия съхранявайте в хладилник. Преди консумация го оставете в него за час.

Виж също как се прави традиционен сръбски айвар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: