Начин на приготвяне
Измийте и изчистете чушките от семената. Изпечете ги и ги обелете от люспите. Наредете ги в голяма тава и ги залейте в предварително приготвена марината от олио, оцет, захар, сол, черен пипер и бахар.
Сложете при чушките нарязани на колелца моркови и чесъна. Разбъркайте всичко добре и оставете съда в хладилника за 3 часа. Извадете чушките от тавата, но не изхвърляйте маринатата. Напълнете с тях подходящ голям буркан, на дъното на който предварително сте поставили аспирина и няколко зърна черен пипер и бахар.
Редете капията на редове и слагайте от чесъна и морковите. Когато приключите, запълнете съда с останалата марината. Сложете отгоре магданоза и запечатайте с капачка. Съхранявайте на студено и хладно място.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и рецептите ни за маринована капия, парена капия или си направи домашен айвар от червена капия.