Начин на приготвяне
Настъргваме сиренето и оставяме настрана, да достигне стайна температура.
Разтапяме маслото в тенджера на среден огън. Добавяме лука и готвим, докато омекне, около 5 минути. Добавяме чесъна и готвим още 1 минута.
Прибавяме нарязаните на кубчета тиквички и подправките: (1/4 ч.л. всяка от: сушен розмарин, мащерка, целина, сол, черен пипер и щипка лют червен пипер).
Задушаваме за 5 минути.
Обелваме и изплакваме картофите. Нарязваме ги на малки парченца с еднаква големина, за да се приготвят равномерно и бързо.
Добавяме към супата картофите, пилешкия бульон и соевия сос. Оставяме да заври, след което намаляваме котлона до средна температура.
Оставяме да къкри, докато зеленчуците омекнат добре - около 20 минути.
Махаме от котлона и пасираме до гладкост ароматната картофена супа.
Връщаме обратно на котлона на ниска степен. Разбърквайки, добавяме сметаната.
Добавяме сиренето и отново разбъркваме, докато се разтопи.
Махаме от котлона и сервираме ароматна супа с тиквички и червени картофи.
Коментари