Начин на приготвяне
Ако тиганът е с незалепващо покритие, може и да не използвате мазнина или да е по-малко количество.
В купа смесете млякото, яйцата и разбъркайте с бъркалка.
Добавете брашното, бакпулвера, ванилията и разбъркайте до хомогенна смес.
Нагорещете тигана на средна степен и изпържете палачинките.
Гответе по около 30-45 секунди до минута от първата страна. Ще се образуват мехурчета. Ако загаря, намалете силата на огъня. С шпатула внимателно обърнете да се изпържи и от другата страна за 30-тина секунди.
Сместа за американските палачинки е много по-гъста от тази за класическите.
Препоръчвам ви да загребете от нея с малък черпак и просто да го изсипете в центъра на тигана. Оставете сместа сама да се стече или може да ѝ помогнете, за да е в по-равна и кръгла форма.
Американските палачинки с кисело мляко гарнирайте с кленов сироп или пудра захар.
Коментари