Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Пръхкави курабийки с мас от едно време

Пръхкави курабийки с мас от едно време

Пръхкави курабийки с мас от едно време
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
80
"Вкусни курабийки с мас от едно време - няма да сгрешите, ако опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • мас - 250 г
  • масло - 250 г
  • захар - 1 кг
  • кисело мляко - 500 г
  • амонячна сода - 4 бр.
  • лимони - 2 бр. само кората
  • брашно - 2 кг (до средно твърдо тесто)
  • захарно тесто - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбиват добре захарта и яйцата. Маста и маслото се разтапят до гъста каша.

Амонячната сода се разтваря в киселото мляко. Всичко се смесва. Прибавят се настърганата кора от лимон и брашното. Тестото за курабийки се меси за кратко. Трябва да не се лепи по ръцете. Слага се на студено, но не в хладилник, за една нощ.

Оформят се ретро сладките с формички и се пекат на 200 градуса до леко порозовяване.

Бележка: По желание на изпечените курабийки може да се направи украса от захарен фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: