Начин на приготвяне
Маста се слага в купа заедно с пресятата пудра захар. Разбива се с вилица, после се прибавят жълтъците и отново се разбива добре. Слага се есенцията и пресятото брашно малко по малко.
Замесва се меко тесто като пластелин, да може да излиза през шприц за розички гладко. Ако се рони тестото, се прибавят една или две супени лъжици вода.
Оформят се с шприца върху хартия и се пекат на 180 градуса около 5-6 минути, трябва да си останат бели.
Пекат се много бързо!
След това се оставят да изстинат в тавата, за да не се счупят, стоят меки, но когато изстинат, се стягат.
Всяка от бабините сладки се потапя в разтопен шоколад и в кокосови стърготини. По желание може да се слепят с мармалад по избор и пак да се тункват в шоколад и кокос.
Може и така без нищо, поръсени само с пудра захар след изпичане.
В тестото за тези масленки освен ванилия може да се настърже на ситно лимонова кора или други есенции.