Начин на приготвяне
В купа се смесват водата, солта и мазнината, добавя се на порции брашно и се замесва меко тесто за пица. Оставя се да почине 20-30 минути, докато тестото удвои размера си.
Разделете тестото на две топки, върху поръсен с брашно плот и разточете на тънко. Загрейте фурната до 240°С.
Обелете чесъна и сложете скилидките върху фолио за печене, полейте със супена лъжица зехтин, поръсете с няколко смилания черен пипер. Затворете във фолиото и поставете пакета във фурната, докато чесънът омекне.
Трябва да отнеме 20 до 30 минути. Докато чесънът се пече, нарежете гъбите. Загрейте около 2 с.л. от останалия зехтин в голям тиган на средно силен огън.
Когато олиото е горещо, добавете гъбите и солта. Гответе като бъркате често, докато гъбите пуснат течността си, течността да изври и гъбите започнат да покафеняват.Отстранете от котлона и оставете настрана.
Когато фурната се загрее, разтегнете тестото толкова тънко, колкото искате, но не повече от 0.5 см. Поставете го върху намаслена тава за печене или, ако използвате -камък за пица. Използвайте половината от съставките за всяка пица.
Поръсете със доматено пюре и подправки, наредете нарязаната шунка, краставички и маслини. Разпръснете гъбите, разпределете скилидките чесън равномерно около пицата.
Поръсете с кашкавал. Намажете с четка още малко зехтин. Поръсете със смлян черен пипер и печете домашната пица, докато кашкавалът се разтопи и коричката се зачерви добре.
Трябва да отнеме 8 до 10 минути пица с гъби и печен чесън.