Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с гъби и печен чесън

Пица с гъби и печен чесън

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Пица с гъби и печен чесън
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Понякога човек просто има нужда да му отпусне края с няколко парчета домашна пица"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г суха
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • За плънката
  • чесън - 8 скилидки
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • доматено пюре - 150 г
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • чубрица
  • гъби - 300 г пресни
  • шунка - 200 г или колбас по желание
  • маслини - 100 г черни без костилка
  • кисели краставички - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват водата, солта и мазнината, добавя се на порции брашно и се замесва меко тесто за пица. Оставя се да почине 20-30 минути, докато тестото удвои размера си.

Разделете тестото на две топки, върху поръсен с брашно плот и разточете на тънко. Загрейте фурната до 240°С.

Обелете чесъна и сложете скилидките върху фолио за печене, полейте със супена лъжица зехтин, поръсете с няколко смилания черен пипер. Затворете във фолиото и поставете пакета във фурната, докато чесънът омекне.

Трябва да отнеме 20 до 30 минути. Докато чесънът се пече, нарежете гъбите. Загрейте около 2 с.л. от останалия зехтин в голям тиган на средно силен огън.

Когато олиото е горещо, добавете гъбите и солта. Гответе като бъркате често, докато гъбите пуснат течността си, течността да изври и гъбите започнат да покафеняват.Отстранете от котлона и оставете настрана.

Когато фурната се загрее, разтегнете тестото толкова тънко, колкото искате, но не повече от 0.5 см. Поставете го върху намаслена тава за печене или, ако използвате -камък за пица. Използвайте половината от съставките за всяка пица.

Поръсете със доматено пюре и подправки, наредете нарязаната шунка, краставички и маслини. Разпръснете гъбите, разпределете скилидките чесън равномерно около пицата.

Поръсете с кашкавал. Намажете с четка още малко зехтин. Поръсете със смлян черен пипер и печете домашната пица, докато кашкавалът се разтопи и коричката се зачерви добре.

Трябва да отнеме 8 до 10 минути пица с гъби и печен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: