Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Неделни бързи бухти

Неделни бързи бухти

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Неделни бързи бухти
Снимка: Rosi Trifonova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Най-хубавата неделя започва с бухтички"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се киселото мляко със содата и се оставя за кратко да шупне.

Добавят се яйцата и отново се разбърква. Постепенно се прибавя брашното, като се бърка внимателно, за да не стане на бучки. Тестото става гъсто и лепкаво, но не като за месене. Аз дори миксер не вадя за тази рецепта за бързи бухти, всичко бъркам с телчето за яйца.

Междувременно се сипва олио в малка касерола, да се загрява, но не на най-висока степен. Олиото трябва да е поне два пръста от дъното, защото бухтите се обръщат сами при пържене.

Потапя се лъжица в загрятото олио и се загребва от сместа. Така по-лесно се отделя тестото от лъжицата. Пържи се до приятен загар. Следете за температурата на олиото, защото ако е силна, бухтите отвън ще изгорят, а вътре ще са сурови.

Изваждат се лесните бухтички върху кухненска хартия, да се отцедят от мазнината. След това се поръсват с пудра захар.

Може да ги сервирате също със сирене и сладко по избор.

Тези неделни бързи бухти остават меки дори на следващия ден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: