Неделни кашкавалки

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Неделни кашкавалки
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
05/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Не само за неделята, но за всеки ден от седмицата - вкусни кашкавалки за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • кашкавал - 1 ч.ч.настърган
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • краве масло - 1 пак. /125 г/
  • брашно - около 3 ч.ч. за меко тесто
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в киселото мляко и се добавя към пресято брашно заедно с белтъка от яйцето. Полученото тесто се оставя да престои за 2-3 часа в хладилник.

Разделя се на 3 топки, а всяка топка - на още 4 части. Във всяка част се поставя плънка от смесените кашкавал, сирене и меко масло.

Намесва се отново във формата на топка, така че плънката да смеси с тестото.

Кашкавалките се редят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Преди да се поставят във фурната, се намазват с жълтък, разбит с 1 с.л. вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: