Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, бърках с телена бъркалка.
В киселото мляко се разбива сода и бакпулвер, да бухне и добавяте в яйцата.
Прибавете и олио, канела за аромат и последно смесете с брашно от лимец и овесени трици.
Получава се малко по рядко тесто от коксово.
Сипете сместа в тава 24 см върху хартия за печене. Печете на 180°C до суха клечка - при мен за 35 минути беше готово.
Извадете и охладете на решетка. В малка касеролка смесете масло, вода, парченца шоколада и се загрява при непрекъснато бъркане да се получи гладка шоколадова глазура.
Охладете я /малко се сгъстява/ и залейте сладкиша с глазурата.
Поръсете с лешници - цели и нарязани на парченца.
Хапвайте с кеф сладкиш с лимец и канела - страхотен здравословен сладкиш се получи!
Да ви е сладко!