Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Кремсупа от червена леща и броколи

Кремсупа от червена леща и броколи

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Кремсупа от червена леща и броколи
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червена леща - 300 г
  • броколи - 1 бр. (около 500 г)
  • козе сирене - 100 - 150 г
  • зехтин - 100 мл
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в бучка разтопено масло. Нарежете и домата. Долейте с литър вода.

Почистете лещата и я сложете да ври. Изсипете във врящата вода морска сол на кристали.

Когато е почти сварена, сложете и броколито и оставете да се задуши на много тих огън.

Добавете подправките и отдръпнете от огъня супата.

Пасирайте.

На всяка порция кремсупа от леща долейте зехтин на вкус и козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: