Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Каши»Смигдаль - Попарена каша

Смигдаль - Попарена каша

Смигдаль - Попарена каша5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Много вкусна попарена кашичка"

Необходими Продукти

  • хляб - 6 изсъхнали филии
  • свинска мас - 2 с.л. /масло/олио
  • брашно - 2 с.л.
  • сирене - 1 шепа натрошено
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите или сухият хляб се начукват или нарязват и се поставят в тавичка или голям немного дълбок съд.

В тенджерата на котлона слагаме брашното, да се отвърне, добавяме мастта и запържваме с брашното.

Добавяме малко по малко вода - около 600 мл, докато стане на много рядка каша.

Поръсваме с черен пипер.

С тази смес от тенджерата заливаме начукания хляб, оставяме да попие, като покриваме попарата с друга тава отгоре или фолио.

Попарената каша Смигдаль се поднася със зимна туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: