Палак панир

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Палак панир1 / 2
10/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ароматен спанак, чиято рецепта взехме от Индия специално за вас"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 гр.
  • спанак - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • люти чушки - 2 бр.
  • къри - 2 ч.л.
  • олио - 1 1/2 к. ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган в олиото запържваме до златисто нарязаното на кубчета сирене. Изваждаме го и оставяме да се отцеди.

В мазнината запържваме чушките цели - до кафеникаво. Поръсваме с кърито, разбъркваме, слагаме настъргания лук, скилидките чесън - счукани, и пържим 3 - 4 мин.

Добавяме нарязания на тънки лентички спанак, посоляваме, разбъркваме и задушаваме на умерен огън, докато спанакът омекне.

Тогава връщаме изпърженото сирене и задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маги
Маги
Изглежда страхотно, точно като истинското нещо, което съм яла по индийските ресторанти в Чикаго. Само че никъде не пише колко вода се слага и кога. Не вярвам да се приготвя без вода или без никаква друга течност? Може ли да добавите в коментар. Благодаря!
26.09.2013 12:36
1
Юли
Юли
Това е едно от основните ястия в Аюрведа! Супер е!
27.06.2013 08:10
1