Начин на приготвяне
От бутер тестото изрязвате фигурка (цветенце или кръгче), след това изрязвате още две, но в средата на фигурката изрязвате с по-малка кръгла форма, да се получи пръстен.
В краищата на цялата форма леко намазвате с прясно мляко и отгоре залепвате първия пръстен, намазвате и него с малко прясно мляко и залепвате втория пръстен.
Взимате едно шишче и внимателно надупчвате основата. Намазваме с прясно мляко отгоре и печем на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Печем около 20-25 мин. или до зачервяване. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат.
Всички продукти за соления мус слагаме в блендер и блендираме до кремообразна смес.
След това прехвърляме муса в шприц и шприцоваме в изстиналите формички.
Вкусното предястие за гости от бутер тесто сервираме върху подходящ поднос.
Източник: Lubka Savova - Кулинарна Мрежа