Яхния от петел

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Яхния от петел1 / 2
02/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 6 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се почиства, измива и нарязва на порции. Запържва се в загрятото масло, похлупва се с капак и се оставя да се задуши.

Добавя се доматеното пюре и нарязаният на ситно лук. Когато месото омекне, се сипва брашното, което предварително се препича и разтваря в малко топла вода.

Готовата яхния се сервира поръсена с червен и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: