Начин на приготвяне
Содата се слага в млякото да се угаси, разбърква се добре.
Изсипва се в купа и се добавят всички съставки без брашното. Обърква се добре. Добавя се брашното.
В тавичка с олио и брашно се изсипва сместа и се пече 20-25 мин до суха клечка. Докато се пече, се прави сиропът.
Какаото се смесва със захарта и ванилията и се разбърква добре, добавя се и водата.
Слага се на котлона да заври. След завиране се отстранява.
След изпичането на сладкиша се охлажда и нарязва на квадрати и се залива със горещия сироп.
Принципът е горещ сироп-студен блат или обратното.
Консумира се след пълното изстиване на сиропирания сладкиш.
Сиропираният сладкиш с кисело мляко е готов.
Коментари