Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран сладкиш с кисело мляко

Сиропиран сладкиш с кисело мляко

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644172
Сиропиран сладкиш с кисело мляко1 / 2
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Нещо сочно и много вкусно, което да поднесете с кафето"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 100 г смлени
  • олио - 50 мл
  • захар - 200 г
  • сладко по избор - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за сиропа
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - 1 br.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се слага в млякото да се угаси, разбърква се добре.

Изсипва се в купа и се добавят всички съставки без брашното. Обърква се добре. Добавя се брашното.

В тавичка с олио и брашно се изсипва сместа и се пече 20-25 мин до суха клечка. Докато се пече, се прави сиропът.

Какаото се смесва със захарта и ванилията и се разбърква добре, добавя се и водата.

Слага се на котлона да заври. След завиране се отстранява.

След изпичането на сладкиша се охлажда и нарязва на квадрати и се залива със горещия сироп.

Принципът е горещ сироп-студен блат или обратното.

Консумира се след пълното изстиване на сиропирания сладкиш.

Сиропираният сладкиш с кисело мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Студен блат - горещ сироп или горещ блат със студен сироп
21.02.2023 18:57
Анонимен
Анонимен
Топъл ли се залива
05.01.2023 18:55
Анонимен
Анонимен
Здравейте! Реших да направя вашият сиропиран десерт с кисело мляко. Сама едно не разбрах: блата Потър ли се залива с топлия сироп, или трябва да изстине.
05.01.2023 18:54
1