Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Лимецов шоколадов сладкиш с кисело мляко

Лимецов шоколадов сладкиш с кисело мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецов шоколадов сладкиш с кисело мляко
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
06/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Неустоим лимецов сладкиш, при който не сме забравили и шоколада"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 2 ч.ч. + за поръсване на тавата
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • козе кисело мляко - 2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • масло - 30 г за намазване на тавата
  • пудра захар - за поръсване
  • За глазурата
  • масло - 125 г
  • кафява захар - 4 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със захарта с тел, след което се разбива с миксер на висока степен.

Лимецовото брашно се пресява с отделна купа. Прибавя се какаото и се разбърква много добре.

Брашното се прибавя постепенно към киселото мляко при продължително бъркане с миксер.

Сместа се разбърква до пълното разтопяване на захарта и получаване на хомогенна смес.

Ореховите ядки се натрошават на едро и се прибавят към сместа. Сместа се разбърква с тел.

Тавата, в която ще се пече, се намазва с масло и брашно. Сместа се изсипва вътре. Пече се 40 минути на 180 градуса на вентилатор.

За глазурата: Маслото се слага в млековарка. Прибавя се какаото, кафявата захар и водата.

Вари се на ниска степен 20 мин. при продължително бъркане, за да не се получат бучки.

След като сладкишът се изпече, докато е още топъл се залива с глазурата. Оставя се да изстине.

Шоколадовият сладкиш се поръсва с пудра захар и сервира.

Лимецовият шоколадов сладкиш с кисело мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: