Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Полят сладкиш с кисело мляко

Полят сладкиш с кисело мляко

Полят сладкиш с кисело мляко
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Сладкиш, приготвен за нула време, се изяжда за двойно по-кратко време, колкото и да ви се струва невъзможно"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 15 равни с.л.
  • брашно - 15 с.л. с връх
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • олио - за подмазване на тавичката
  • за гарниране
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • сладко - по желание (от смокини, ягоди, боровинки и др.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете яйцата и захарта и разбийте до побеляване. Добавете брашното и бакпулвера.

Намажете суха и сгорещена тавичка с мазнина. Изсипете сместа и изпечете блата на 150 градуса до готовност.

Извадете сладкиша и още горещ го полейте с разбитото кисело мляко и оставете около 30 мин. да поеме.

След това гарнирайте сиропирания сладкиш със сладко по желание.

Полятият сладкиш с кисело мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: