Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета с праз в гювеч

Пилешки бутчета с праз в гювеч

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки бутчета с праз в гювеч
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Вижте само какъв ароматен гювеч с пилешки бутчета и праз си спретнахме - и вие искате, нали, затова ви даваме и рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • краве масло - 1/2 пакетче (75 г)
  • олио - 1 к.ч.
  • праз лук - 6 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешки бульон - 400 мл
  • подправки
  • черен пипер
  • сол
  • люти чушки - 1 сушена
  • мащерка - сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и отцеждат в гевгир.

В тиган се загрява маслото със олиото и пилешките бутчета се изпържват в мазнината до приятен златисто-кафяв загар. Прехвърлят се в друг съд и се овкусяват със сол, черен пипер, сушена мащерка и по желание с малко стрита сушена люта чушка.

В същата мазнина се изпържва почистеният и нарязан на едри колелца праз, поръсва се със щипка сол и постепенно се добавят нарязаните на тънки колелца моркови и нарязаните на лентички чушки.

Накрая се добавят наситнените скилидки чесън и подправки на вкус - мащерка, черен пипер, люта натрошена сушена люта чушка.

Всичко се прехвърля в гювеча, налива се горещия пилешки бульон и най-отгоре се нареждат пилешките бутчета.

Поръсват се със струйка олио, капакът се захлупва и гювечът се слага в долната част на фурната.

Пилешките бутчета с праз в гювеч се пече във фурната на 240 градуса с включен вентилатор около час и двайсет минути или до готовност.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: