Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Лимецови палачинки с банан и овесени ядки

Лимецови палачинки с банан и овесени ядки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лимецови палачинки с банан и овесени ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Чудни палачинки с банан и овесени ядки - поднесете с плънка по избор"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 100 г
  • банани - 2 бр. добре узрели (3 по - малки)
  • овесени ядки - 4 с.л. пълни
  • бадемово мляко - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • олио - или масло за намазване на тигана
  • плодове - пресни или сушени, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте бананите с вилица, докато станат на пюре.

Овесените ядки смелете в машинка за мелене на кафе или друг подходящ уред (аз ги меля заедно със цели зърна от лимец, защото нямам готово брашно. Но ако вие ги мелите отделно, няма нужда да стават на фино брашно, а може да има малки парченца).

Разбийте яйцата в купа заедно с щипка сол и добавяйте постепенно млякото, овеса, лимеца, бакпулвера и намачкания банан.

Разбийте добре до хомогенност.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Намазнете с олио или масло и сипете малко черпаче от сместа, като оформяте овесена палачинка с кръгла форма с помощта на обратната страна на лъжица. Не ги правете с голям диаметър, а по мънички и средно тънки.

Печете а ла американските палачинки за 2-3 минути от едната страна (трябва да започнат да излизат балончета на повърхността и леко да се е втвърдила), после обърнете от другата страна за още 1 минута.

Сервирайте топлите и вкусни палачинки с пресни или сушени плодове.

Добър апетит с моите лимецови палачинки с банан и овесени ядки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: