Зелена бакла плакия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Зелена бакла плакия1 / 2
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бакла - 1 кг зелена
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.равна
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате, измивате и нарязвате баклата. Нарязвате на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяте ги към баклата. Сипвате вътре 1 к.ч. вода и 1 к.ч. олио, посолявате на вкус. Задушавате ястието на умерен огън.

Когато зеленчуците омекнат, прибавяте размитото в малко вода брашно, 5-6 скилидки счукан чесън, оцета и 1 с.л. ситно нарязан магданоз.

Най-отгоре нареждате доматите, нарязани на филийки. Заливате с останалото олио и оставяте ястието да ври на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Много ми хареса.
22.05.2016 20:55