Начин на приготвяне
За да направите тестото за пица, сложете брашното, маята и 1 ч.л. сол в купата на електрически миксер за тесто.
На средна скорост сипете постепенно олиото и 200 мл топла вода, за да направите тесто.
Алтернативно, разбъркайте на ръка и омесете върху набрашнена повърхност. Покрийте купата със стреч фолио и оставете за 1 час или докато удвои обема си.
През това време запържете каймата, докато покафенее, след което отцедете върху кухненска кърпа.
Направете чесновото масло, като разбиете маслото с чесъна, градинския чай, доматеното пюре и малко черен пипер.
Загрейте фурната на 220 °C с вентилатор.
Разделете тестото на четири топки. Разточете топчетата върху набрашнена повърхност на тънки кръгчета с ширина около 25 см.
Повдигнете върху набрашнени тави за печене, след което намажете с чесновото масло, оставяйки граница от 1 см.
Поръсете с каймата, сиренето, лука и чили. Печете пицата с месо 10-12 минути или докато тестото стане хрупкаво.
Поръсете с маслините, лимоновата кора, рукола и зехтин преди сервиране на пица със свинско и синьо сирене.