Пости сарми с праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
26/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 252
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате в сгорещеното олио нарязания на тънки колелца праз без да слагате сол. Когато празът омекне, прибавяте ориза и наливате 1 ч.ч. зелев сок. Захлупвате и задушавате, докато оризът набъбне, след което поръсвате с черен пипер.

Оставяте сместа да изстине, а през това време изрязвате дебелите жилки от зелевите листа. Разпределяте изстиналата смес върху зелевите листа и завивате сарми.

Слагате на дъното на тенджера чиния, обърната с дъното нагоре, и върху нея нареждате плътно сармите и ги заливате с равни части вода и зелев сок. Варите на тих огън, докато зелевите листа омекнат напълно.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар