Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сухи чушки, пълнени с лук

Сухи чушки, пълнени с лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Сухи чушки, пълнени с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр. (сухи или замразени, червени)
  • лук - 8 глави
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и го задушавате до златисто в 2/3 от олиото. Поръсвате с част от брашното, посолявате, добавяте ориза и обърквате сместа върху огъня.

Предварително сте подготвили сухите чушки за пълнене, като сте ги заляли с вряла вода и оставили да киснат 3-4 минути. (Ако са замразени, оставяте ги да се размразят).

Като омекнат, почиствате семките им. Наливате ги със сместа и ги топвате откъм широката част в брашното и ги подреждате в тавичка. Заливате с топла вода и останалата мазнина и ги печете в слаба фурна до готовност.

Поднасяте чушките студени, поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: