Начин на приготвяне
Омекотения на стайна температура маргарин се намачква с вилица, добавя се ваниловата захар, пудрата захар и се разбърква.
Изсипете брашното в по-дълбока купа, добавете разбитата смес, лимоновия сок и замесете тесто за сладки.
Покрийте с прозрачно стреч фолио и оставете да престои в хладилник за 30 минути.
Вземете малко от тестото, оформете топчета с длани и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене.
Направете вдлъбнатина в средата и напълнете с конфитюр по избор.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Готовите постните сладки с конфитюр извадете от фурната, оставете да изстинат, след което сервирайте.
Съвет: Внимавайте постните сладки да не загорят, за да запазят бледия цвят.
Приятно хапване!