Начин на приготвяне
Разбийте брашното, маслото, захарта и нишестето и добавете лимоновия сок, лимоновата кора и ванилията. Омесете на топка и поставете в хладилник за 1 час.
Загрейте предварително печката на 160-170 градуса. Оформете топчета с големина на орех от тестото и ги наредете в тава с хартия за печене. Притиснете топчетата в средата, така че да се получи кладенче до дъното.
Сложете наредените сладки във фризер за 10 минути, за да стегнат. След това ги изпечете за 15-тина минути до лек загар. Готовите сладки се охлаждат и се нареждат в поднос. След това ги поръсете с пудра захар.
За крема разбийте нишестето с лимоновия сок, солта и захарта. Сложете да заври на котлон до леко сгъстяване. Отнемете от котлона и добавете маргарина и лимоновата кора. Разбърква се и се охлажда, след което кладенчетата на постните сладки се пълнят с крема. Поднесете сладките на следващия ден.
Коментари