Начин на приготвяне
Смесват се сухите продукти - брашното, солта, какаото, хл. сода, бакпулвера.
С миксер разбиваме мекото масло със захарта и добавяме едно по едно яйцата.
Добавяме половината от сухите съставки към маслото, после прибавяме кафето с млякото и останалите сухи продукти.
Приготвяме формата за торта и изсипваме готовата смес.
Печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 35 мин.
Оставяме да се охлади и разделяме на шоколадовите блатове две части.
Крема приготвяме, като разтопим шоколада на водна баня, прибавяме сметаната и бъркаме с дървена лъжица.
Накрая се прибавя и маслото към шоколадовия крем.
Сглобяването започва, като се слага крем върху едната част на блата, отгоре другата част.
Намазва се отгоре и от страни с крем и хубаво се заглажда.
Украсява се по желание лесната шоколадова торта с аромат на кафе.