Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с нахут и чоризо

Супа с нахут и чоризо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа с нахут и чоризо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Предизвикваме ви да опитате тази супа и да ни кажете колко ви е харесала от 1 до 10"

Необходими Продукти

  • колбас - чоризо 150 гр.
  • зехтин
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 2 стръка
  • спанак - 500 гр. пресен
  • домати - 8 бр.
  • нахут - 400 гр. консерва
  • вода - 1300 мл.
  • бульон - 2 кубчета
  • черен пипер
  • шунка - 60 гр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се загряват 2 - 3 с л зехтин след което се прибавя салама нарязан на дребно и запържва няколко минути. Добавят се ситно нарязаните лука, чесънът и целината.

Тенджерата се похлупва и сместа се задушава за 15 минути на бавен огън. След което се прибавят обелените, почистени от семки и нарязани на едро домати, измитият и нарязан спанак, отцеденият и измит нахут и водата. Добавят се натрошените кубчета бульон.

Супата се кипва и огънят се намалява. Вари се 40 минути.

Всяка порция се гарнира с нарязана на кубчета или ивици шунка и настъргано твърдо свареното яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: