Начин на приготвяне
Работи се с лъжица. Кръгла тава леко се намаслява със зехтин.Фурна - 200 градуса.
В суха купа се смесва брашното със сухата мая и захарта. Разбърква се добре. Прибавя се топлата вода, сол, зехтин. Разбърква се добре с лъжица и после леко с ръце се оформя на топка тестото.
Завива се във фолио и се оставя за половин час леко да втаса. Разточва се тънко с точилка колкото е дъното на тавата и се изрязва с остър нож. Излишното се маха. Поставя се в намаслената тава с помощта на точилката.
Реденето на продуктите започва с изливането на консервата домати, отгоре се нареждат филиите шунка и малкото Чоризо, а след това започва реденето на филии Моцарела, пушената Скаморца и се завършва с настърган Пармезан. Ръси се обилно с листа босилек. Пече се на 200 градуса за около 20/25 мин.
Източник: приятел италианец
Забележка: Както се забелязва тестото за тази пица е малко по количество и тънко разточено по диаметъра на тавата.
Плънката е от френска Бяла шунка, която е много суха и малко съм добавила Чоризо, но основното в тази пица е сиренето , което е на количество.
Може би и там е тайната на хубавата пица, малко плънка за сметка на сиренето, което придава невероятен вкус. Освен Моцарелата може и да се ползва в комбинация и друг вид твърдо сирене, но винаги се завършва с Пармезан.
Когато приготвям пица никога не ползвам чубрица, а само босилек и то цели листа, който ухае прекрасно. Може да се ползва и босилек замразен и поръсен.
Пицата с чоризо и моцарела е готова.