Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Червено Кадифе за Свети Валентин

Торта Червено Кадифе за Свети Валентин

Торта Червено Кадифе за Свети Валентин
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Какъв по-добър начин за посрещане на празника на влюбените от торта Червено кадифе"

Необходими Продукти

  • За два блата
  • брашно - 350 г
  • масло - 110 г меко
  • захар - 330 г кристална
  • яйца - 3 бр. на стайна температура
  • какао - 15 г неподсладено на прах
  • ванилия - 1 ½ ч.l. екстракт
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • кисело мляко - 125 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • ябълков оцет - 1 ½ ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ½ ч.л.
  • хранителна боя - червена гел, няколко капки
  • За глазурата
  • пудра захар - 300 г
  • филаделфия - 150 г прясно сирене
  • краве масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете са за 2 с диаметър 24 см.

Пригответе тавата, като я намажете и постелете основата с хартия за печене.

По възможност, тавата да е с форма на сърце, ако нямате такава, и кръгла ще свърши работа.

Пресейте брашното в купа.

Смесете какаото, ванилията, солта и оцветителя в чаша.

Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер на средно висока скорост за поне 5 минути.

Добавете, като продължавате да разбивате, едно по едно яйце.

Добавете какаовата смес.

Намалете скоростта до минимум и добавете, редувайки ги на три фази, предварително смесеното с киселото мляко и пресятото брашно. Спрете да разбърквате, веднага щом всичко е вградено.

Смесете оцета и содата за хляб в чаша. Добавете към тестото и разбъркайте с шпатула, за да размесите добре.

Изсипете в тавата и печете около 40 минути на 180 °C, като проверявате печенето с клечка за зъби: когато излезе чиста от центъра, блатът ще бъде готов.

Оставете го да изстине напълно, преди да го извадите.

Междувременно пригответе глазурата, като разбиете маслото и сиренето с миксер и само накрая и с помощта на шпатула добавите добре пресятата пудра захар.

Сложете крема да почине в хладилника.

С дълъг нож за хляб отрежете образувалия се в горната част купол и изравнете горната част на тортата, за да стане равномерна.

Оставете излишното настрана в купа.

Разрежете тортата Червено кадифе на две хоризонтално с помощта на нож за хляб.

Ако блатът е кръгъл, поставете формата на сърце, изрязано от хартията върху него и следвайте формата с назъбен нож и точка.

Съберете и тези парченца от класическата торта в купата.

Внимателно намажете първата половина на тортата с глазурата, поставете другата половина отгоре, покрийте и нея и след това намажете отстрани.

Поръсете тортата с червени трохи, като ги оставите да паднат по повърхността и отстрани.

Гарнирайте с шприцовани розички от крема.

Дръжте тортата в хладилник за 2-3 часа, преди поднасяне.

Торта червено кадифе за Свети Валентин - за всички влюбени!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: