Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Захарта се изсипва в купа. Прибавя се пудрата захар. Разбърква се с миксер до побеляване.
Брашното се изсипва в друга купа, в която ще се меси тестото.
Прибавя се лимоновата захар, след което се разбърква много добре.
Маслото със захарта се прибавя към брашното.
Прибавят се жълтъците и белтъкът.
Замесва се маслено тесто.
Тестото се оставя за 10 мин в хладилник.
След като се извади от хладилника, тестото се разделя на 5 части.
Всяка част се разточва на кора с дебелина 1 см.
Изрязват се сладки сърца с различна форма, като една част от сърцата се изрязват в средата с дупка от сърце.
Сърцата без дупка се намазват по краищата с белтък.
Отгоре се нарежда сърце с дупка и се слепват.
В средата се слагат шоколадови капки.
Другите сърца се украсяват с шоколадови капки, без да се слепват.
Нареждат се вкусните масленки в тава върху хартия за печене.
Пекат се маслени лимецови сърца с шоколад в предварително загрята фурна 10 мин на 180 °C.
Коментари