Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Празнични лимецови маслени охлювчета

Празнични лимецови маслени охлювчета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Празнични лимецови маслени охлювчета
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
27/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Празнични маслени охлювчета за наслада на най-малките... и не само"

Необходими Продукти

  • За бялото тесто
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 150 г
  • валиния - 2 бр.
  • лимецово брашно - 280 г
  • студена вода - 4 с.л.
  • За кафявото тесто
  • лимецово брашно - 280 г
  • какао - 20 г
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 150 г
  • студена вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бялото тесто:

Лимецовото брашно се слага в купа, в която ще се меси.

Прибавя се пудрата захар и ванилията и се разбърква много добре.

Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне, след което се нарязва на малки парчета и се прибавя към брашното.

Прибавя се студената вода.

Замесва се меко тесто, което се завива във фолио за свежо съхранение и се оставя за 20 мин. в хладилник.

За кафявото тесто:

Лимецовото тесто се слага в купа.

Прибавя се пудрата захар и какаото си се разбърква много добре.

Омекналото масло се нарязва на малки парчета и се прибавя към брашното.

Прибавя се студената вода и се омесва тесто, което се завива във фолио за свежо съхранение и се оставя 20 мин. в хладилник.

Бялото и кафявото тесто се разточват самостоятелно между две листа хартия за печене на правоъгълник с дебелина 0.5 см.

Двете кори се слагат една върху друга и се завиват на руло.

Рулото се завива във фолио за свеж съхранение и се оставя за 20 мин. в хладилник.

След като се извади от хладилника, рулото се нарязва на кръгчета 1 см., които се нареждат в тава върху хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна 10 мин. на 180 градуса, след което коледните охлювчета се изваждат от тавата и се слагат върху решетка, за да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: