Пълнена кокошка, задушена със зеле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
27/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 097
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натривате кокошката отвътре и отвън със сол и черен пипер. Сварявате воденичката и сърцето в подсолена вода, като към края на варенето прибавяте и дробчето.

Отцеждате сварените дреболии и ги нарязвате на малки парченца. Нарязвате 1 глава лук на ситно и я задушавате в половината олио.

Щом стане прозрачен, прибавяте обелените и настъргани домати. Когато течността се поизпари, прибавяте дреболиите и ги запържвате.

Прибавяте ориза и също го запържвате. Поръсвате с червения пипер и джоджена и подправяте на вкус с черен пипер и сол. Наливате 1 ч.ч. бульон от дреболиите и варите, докато оризът поомекне.

Напълвате кокошката с тази смес и зашивате отвора. Запържвате втората глава ситно нарязан лук и останалото олио. Прибавяте нарязаното на лентички зеле и също го запържвате.

Отделяте половината от запърженото зеле, а останалото разстилате в голяма тенджера. Слагате върху него кокошката, а наоколо нареждате нарязаните на парченца кървавица и сланина. Разпределяте отгоре нарязания на кръгчета лимон и покривате с останалото зеле.

Наливате вода на две трети от височината на продуктите, покривате с цели зелеви листа, захлупвате и замазвате капака с тесто. Задушавате 3-4 часа на тих огън.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар