Пълнена кокошка върху зеле

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пълнена кокошка върху зеле
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Едно от предимствата да живееш на село - можеш да си приготвиш най-вкусната пълнена кокошка върху зеле при това с домашна кокошка"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • кокошка - 1 бр. домашна
  • гъби - 200 г
  • лук - 150 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зехтин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се слага в тенджера. Сипва се вода, колкото да покрие ориза. Слага се на котлона да заври. След като заври, се засичат 5-7 минути и се сваля от котлона. Измива се със студена вода и се отцежда.

През това време гъбите и лукът се нарязват па малки парчета. Зелето също се реже.

В тиган се слага малко зехтин да се загрее. След като се загрее, се прибавят нарязаните на дребно лук и гъби. Разбъркват се. Когато лукът стане прозрачен, се прибавя оризът.

Подправят се със зеленчуковата подправка и черен пипер. Разбъркват се от време на време. Запържват се около 10 минути.

След това се сваля от котлона и с тази смес се пълни домашната кокошка.

В тава се слага нарязаното зеле. Подправя се с червен и черен пипер и зеленчуковата подправка. Добавя се малко зехтин и се разбърква. Слагат се дафинов лист.

След това се слага и пълнената кокошка.

Пече се на фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Пълнената кокошка върху зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За 40 минути ще се опече пиле бройлер от магазина. Кокошка не.
30.03.2020 20:54
2