Арпаджик плакия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Арпаджик плакия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • арпаджик - 800 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Арпаджикът се вари в подсолена вода. Режете лука и праза, посолявате ги и запържвате в малко мазнина. Поръсвате с червен пипер и брашно. Запържвате още малко.

Изсипвате вътре лука заедно с водата, в която е врял. Прибавяте дафинов лист. Овкусявате с оцет и черен пипер. Слагате във фурната и печете, докато хване коричка.

Сервирате ястието студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: