Пържено мляко

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
08/08/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции38
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 611
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете тава 20х30 см. Сложете хартия за печене. Смесете млякото, канелената пръчка и плодовите кори да заврат в средна тенджера. Премахнете от огъня за 10 минути, като покриете. Премахнете канелената пръчка и корите от тенджерата.

Смесете яйцата, жълтъка, брашното и разбъркайте до хомогенна смес. Изсипете сместа към топлото мляко: сложете на котлона, като бъркате постоянно.

Намалете котлона и след две минути премахнете от котлона. Изчакайте сместа да изстине и изсипете в тава. Поставете я за 2 часа в хладилника или докато се охлади съвсем. Разлейте яйчения крем върху хартията за печене.

Загрейте олио в голяма тенджера, изпържете яйчения крем, разделен на партиди, докато не се изпържи добре. Оставете да се изсушат на абсорбираща хартия.

Внимателно овъргаляйте горещите яйчени форми в допълнителната захар и канела, сервирайте пърженото мляко топло.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар