Начин на приготвяне
Измийте чушките, почистете ги от дръжките и зелето и ги изпечете от страните. Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте.
Обелете и нарежете лука на дребно, а магданоза, копъра и чесъна на ситно.
В голяма тенджерка или в тиган сложете олиото и запържете нарязания лук до златисто. Прибавете наситнения чесън и след около минута добавете и чушките. Запържете и тях леко и овкусете с с черния пипер.
Добавете доматите и бъркайте докато водата поизври и консистенцията се посгъсти. Овкусете със сол и захар на вкус. Добавя се колкото сол, толкова и захар.
Сложете и зелените подправки и след 5 най-много 10 минути отстранете пърженото от огъня. Охлаждаме сместа малко и пълним измити и подсупени буркачета с готовата смес.
В голяма тенджера, сложете вода и поставете бурканите в нея. Варят за 10 минути от завиране на водата.
Извадете внимателно бурканите със щипка или ръкавици и ги обърнете с капачките надолу.
Съхраняват се на тъмно и хладно място.