Яхния от боб с месо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Яхния от боб с месо1 / 2
27/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 500 гр.
  • бекон - 500 гр.
  • телешки джолан - 500 гр.
  • наденица - 500 гр. (пушена)
  • кървавица - 150 гр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л., млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки, пресовани
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера (не по-малка от 6 л.) се слага фасулът и месото (без наденицата и кървавицата), добавят се и дафиновият лист, черният пипер, червеният пипер и шафранът. Залива се с 2.5 литра вода и се слага да заври. След като заври се намалява и се оставя да къкри на бавен огън 2 ч.

Когато месото е готово се изважда джоланът и се обезкостява. Чесънът се запържва в зехтина, отцежда се и се добавя към яхнията. В останалата мазнина се запържват надениците и кървавицата, след което се добавят към яхнията. Добавя се сол ако е необходимо.

Сервира се горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: