Граса боб яхния

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Граса боб яхния
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Приятен апетит с граса боб яхния"

Необходими Продукти

  • пилешки фенер - 1 бр.
  • граса - 400 г зелен боб
  • лук - 1 глава кромид
  • зелен чесън - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • девесил - 1 стрък
  • джоджен - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме пилешкия фенер да се вари заедно с нарязания на колелца морков, ситно нарязаните лук и чесън.

След като месото се посвари добавяме солта и червения пипер и прибавяме зеления боб.

Брашното разреждаме с малко водичка, за да получим гъста каша, с която да сгъстим яхнията.

Пет минути преди да свалим зеления фасул яхния от огъня добавяме брашното при постоянно разбъркване.

Сваляме граса боб яхнията от котлона и прибавяме пресните джоджен и девесил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: